Liefdevolle, inhoudelijke ceremonie

Beloften aan elkaar centrale punt van ons huwelijk.

Op 28 mei 2011 zijn wij, Maaike en Wietze, getrouwd op Terschelling. Een intensief, verdiepend en zeer waardevol voorbereidingsjaar ging eraan vooraf. Al snel na de verloving (Wietze vroeg Maaike in de zomer van 2010 op Sicilië ten huwelijk) besloten we op Terschelling te gaan trouwen. Onze band met het eiland en het idee van een romantisch weekend buiten (Amsterdam) met al onze dierbaren deden ons hiertoe besluiten. Dat we ter voorbereiding twee keer een lang weekend naar het eiland afreisden, was natuurlijk een mooie bijkomstigheid.

Aan een huwelijksweekend zijn nu eenmaal ook flinke kosten verbonden. Je ontkomt er als aankomend bruidspaar niet aan om (soms moeilijke) keuzes te maken. Voor ons stond onze verbinding met elkaar en met onze dierbaren centraal. Een mooie, liefdevolle, inhoudelijke ceremonie was wat wij in de eerste plaats wilden. In een schitterend kerkje op Terschelling. Geen standaardpraatje van een ambtenaar met kans op foute namen en toch aanwezige opa en oma’s terwijl we bedroefd zijn dat zij ons huwelijk niet meer kunnen meemaken.

Via vrienden kenden wij Annegien. Zij heeft precies wat wij wilden en zochten. Met haar hebben wij een bijzondere en intensieve voorbereidingstijd gehad op weg naar een onvergetelijke ceremonie. Annegien bood alle ruimte voor onze ideeën. Zo hebben we meerdere mensen kunnen vragen een toespraak te houden, bespeelde een vriend het orgel en zongen nichtjes de sterren van de hemel. Zo werd het echt onze ceremonie. De gesprekken bij haar thuis en de ‘huiswerkopgaven’ deden ons ten diepste beseffen en doorleven wat het betekent om samen naar elkaar de belofte uit te spreken het leven samen verder te delen en leven. En wat er voor nodig is om elkaar te helpen deze belofte ook liefdevol waar te maken. Het werd voor ons het centrale thema van ons huwelijk.

De ceremonie op Terschelling met Annegien heeft ons en veel van onze familie en vrienden geraakt. De wijze waarop Annegien de ceremonie opbouwde, haar verhaal over onze gesprekken op de bank en onze beloften waren prachtig en precies zoals we maanden daarvoor voor ogen hadden.

Aan de uren die Annegien samen met ons aan de ceremonie heeft besteed, hangt natuurlijk een prijskaartje. Zoals we aan het begin al opmerkten, het is een kwestie van keuzes maken. Wij kozen voor een diepgaande, doorleefde, kwalitatieve ceremonie met Annegien. Dat was ons wat waard. Wij kunnen daarom aan al de bruidsparen die aan de vooravond staan van hun huwelijk en ook een echt mooie ceremonie willen op hun manier, dus met diepgang en kwaliteit, Annegien van harte aanbevelen. Onze ceremonie heeft geen euro te veel gekost, integendeel.

Maaike en Wietze

Stel je vraag
Snel contact?
Ik ben benieuwd wat je vraag is!