Een huwelijk dat echt bij je past

Na bijna een heel leven vriendschap en al ruim tien jaar samen, wilden we allebei de volgende stap zetten: trouwen. Juist vanwege onze lange voorgeschiedenis, zo anders dan bij veel andere verloofden, wilden we een persoonlijke en intieme ceremonie die echt bij ons zou passen. Annegien had het huwelijk begeleid van een van onze ouders, die ons aanraadden contact met haar op te nemen. Dit verliep meteen al zeer prettig; we voelden ons compleet op ons gemak bij Annegien, die ons vriendelijk doch compleet niet zweverig schetste hoe het proces zou verlopen: een aantal gesprekken en de uiteindelijke ceremonie van haar kant, moeilijk huiswerk van onze kant. Vragen beantwoorden klinkt makkelijk, maar op papier een antwoord formuleren op vragen als “Waarom wil je precies trouwen?” en “Wat vind je leuk aan de ander?” vereist behoorlijk wat tijd. Vooral de geloften bedenken en goed verwoorden was echt een uitdaging. Door een en ander los van elkaar op te schrijven en later te delen, heeft het hele voorproces ons al veel dichter bij elkaar gebracht en onze relatie nog hechter en beter gemaakt.

Door belangrijke elementen uit ons leven, vrienden & familie en muziek door de hele ceremonie heen te weven, werd het echt een uniek iets. Ook in praktische zaken was Annegien heel goed, met al haar jaren ervaring kon ze knelpunten snel voorzien en maatregelen bedenken om die te voorkomen. Op de dag zelf was Annegien fantastisch: de ceremonie was precies zoals we ons hadden voorgesteld en zoals we hadden gehoopt. Alle onderdelen, van musicerende familieleden tot speechende getuigen, waren perfect op elkaar afgestemd en Annegien heeft alles prachtig met elkaar verbonden, ook met punten die in onze voorgesprekken voorbij waren gekomen. Haar suggestie om het jawoord te bezegelen met een zegenlied door alle aanwezigen maakte ons compleet sprakeloos.

Wij weten zeker dat de huwelijksceremonie op onze grote dag de allerbeste manier was om ons leven samen te beginnen en we denken er nog vaak aan terug. Onze gasten hebben veel gelachen en veel tranen gelaten en we horen nog vaak dat mensen de ceremonie echt bij ons vonden passen. Annegien, wij zijn je heel erg dankbaar dat je onze bruiloft onvergetelijk hebt gemaakt. En we zouden iedereen willen aanraden dit belangrijke ritueel ook door Annegien te laten leiden.

Mara & Floris, juni 2016

Stel je vraag
Snel contact?
Ik ben benieuwd wat je vraag is!