Afscheidsceremonie

Afscheid nemen van diegene die je lief was, in zijn of haar stijl, respectvol, met aandacht voor het feit dat er bij de dood toch altijd ‘iets overstijgends’ gebeurt, is een aangrijpend proces. Als iemand gestorven is, is het samenstellen van een prachtige afscheidsceremonie wat je kan doen, en iets waar je troost uit kunt halen. Ik help als ‘relatieve buitenstaander’ bij het maken van belangrijke keuzes.

In een goed opgebouwde en op een warme manier geleide, troostende ceremonie hebben wij degene die gestorven is nog één keer in ons midden. Er is ruimte voor verschillende inbreng en voor rituelen vanuit verschillende tradities. Het leven komt in vogelvlucht voorbij en we vertellen wat het voor ons betekend heeft.

Er is daarbij veel meer mogelijk dan de meeste mensen denken – ik deel graag mijn kennis en ervaring en ben in die dagen een betrokken aanspreekpunt om samen toe te werken naar dat volstrekt unieke moment.

Ervaringen

Meer ervaringen over afscheidsceremonies lezen >>>

Of vraag om informatie: 035 - 693 20 52, info@ritualiter.nl

Inlevingsvermogen en professionaliteit

Op 25 november 2018 vond de uitvaart van onze 94-jarige tante plaats. Zij had aangegeven dat haar afscheid geleid moest worden door een remonstrantse dominee - zo zijn we bij Annegien terecht gekomen. De kennismaking met haar was uiterst plezierig en de voorbereiding voor de uitvaart verliep dan ook in een zeer prettige sfeer. Mijn zus en ik hebben de uitvaart dankzij alle inbreng van Annegien als zeer waardevol ervaren; vanwege haar inlevingsvermogen en professionaliteit heeft het afscheid van onze tante een waardig verloop gehad. In onze beleving heeft Annegien écht het verschil gemaakt en zijn wij er erg gelukkig mee dat onze tante er voor gekozen heeft haar uitvaart in remonstrantse stijl te laten plaatsvinden. Het was in alle opzichten een heel passend afscheid, waarvoor onze oprechte dank.

Jacqueline, december 2018

Liefdevolle aandacht

Dankjewel, Annegien, voor al je geduld, luisterend oor, liefdevolle aandacht, je voortreffelijke boodschappen thuis, in de kerk en bij het graf. Het was heerlijk om zo tegen je aan te mogen leunen. Ik denk dat Moeder HEEL HEEL erg blij met je was en is, meekijkend vanuit de hemel. Op het goede moment heb je haar pad gekruist. En van die ontmoeting heeft menigeen zaterdag de vruchten mogen plukken. En ik zakken vol!!!  

Rembt, januari 2016