Afscheidsceremonie

Afscheid nemen van diegene die je lief was, in zijn of haar stijl, respectvol, met aandacht voor het feit dat er bij de dood toch altijd ‘iets overstijgends’ gebeurt, is een aangrijpend proces. Als iemand gestorven is, is het samenstellen van een prachtige afscheidsceremonie wat je kan doen, en iets waar je troost uit kunt halen. Ik help als ‘relatieve buitenstaander’ bij het maken van belangrijke keuzes.

In een goed opgebouwde en op een warme manier geleide, troostende ceremonie hebben wij degene die gestorven is nog één keer in ons midden. Er is ruimte voor verschillende inbreng en voor rituelen vanuit verschillende tradities. Het leven komt in vogelvlucht voorbij en we vertellen wat het voor ons betekend heeft.

Er is daarbij veel meer mogelijk dan de meeste mensen denken – ik deel graag mijn kennis en ervaring en ben in die dagen een betrokken aanspreekpunt om samen toe te werken naar dat volstrekt unieke moment.

Ervaringen

Meer ervaringen over afscheidsceremonies lezen >>>

Of vraag om informatie: 035 - 693 20 52, info@ritualiter.nl

Betrokken maar bescheiden

Hartelijk dank voor de zorgzame en liefdevolle begeleiding van het afscheid van onze moeder. We hebben bewondering voor jouw bescheiden, maar zeer betrokken inbreng.

CB

Heldere mensentaal

Ik was onder de indruk van de manier waarop je de herdenkingsceremonie vandaag leidde: rustig, gevoelvol, troostend, in eenvoudige, heldere mensentaal, zonder de tenenkrommende valse emoties waar mensen zich in dit soort situaties soms toe laten verleiden.

WK