Trouwceremonie

Eerste data 2018 al vastgelegd.

Overleg s.v.p. tijdig!

 

Je wilt een mooie combinatie van wettelijk verplichte én inhoudelijke elementen. Geen standaard huwelijksvoltrekking, maar een unieke, persoonlijke ceremonie, op jullie toegespitst, die gaat over de essentie van wat jullie willen vieren.

Jullie willen je huwelijk vieren op het stadhuis, in een kerk, in de tuin, op een kasteeltje, in Nederland of daarbuiten. Ik mag als predikant het huwelijk inzegenen, en in bijna alle gemeenten mag ik ook het huwelijk als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voltrekken.

Voor mij is het homohuwelijk volstrekt gelijkwaardig aan het huwelijk tussen man en vrouw.

De drie à vier voorbereidende gesprekken van elk ongeveer twee uur voer ik graag bij mij thuis in Bussum. Ze gaan over de liefde, het leven, de kansen, de toekomst, de toverwoorden en de valkuilen. We voeren deze bijzondere en intense gesprekken steeds aan de hand van vragen die jullie van tevoren mee krijgen. Het beantwoorden daarvan is niet moeilijk; vooral erg leuk – het vraagt wel om enige tijd voor reflectie.

  • Hebben jullie een verschillende kerkelijke achtergrond?
  • Heeft een van jullie een kerkelijke achtergrond en de ander niet?
  • Heb je beide geen kerkelijke achtergrond maar ben je wel op zoek naar verdieping (‘burgerlijk-plus-huwelijk’, ‘het nieuwe trouwen’)?

Vanuit mijn zeer vrijzinnige achtergrond help ik, als predikant en/of als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand maar vooral als mens, zoeken naar taal en toon die bij jullie beiden past. Het is belangrijk dat je je allebei helemaal kunt vinden in de gekozen stijl, eventuele teksten en rituelen. Je kunt zelf een aandeel hebben in de dienst/ceremonie, net als dierbaren uit je omgeving die je graag aan het woord wilt laten. Muziek en eventueel liederen kiezen we in nauw overleg. Onder mijn regie ontstaat zo door jullie input een ceremonie die precies past, op dit moment in jullie leven.

 

 

Ervaringen

Meer ervaringen over trouwceremonies lezen >>>

Of vraag om informatie: 035 - 693 20 52, info@ritualiter.nl

Als ik ooit zou gaan trouwen…

Annegien heb ik leren kennen in een moeilijk periode van mijn leven, namelijk een week voor het overlijden van mijn moeder. Het was mijn moeders wens dat Annegien haar overlijdensdienst zou begeleiden. Maar, en dat is de kracht van Annegien, daar bleef het niet bij. Die heftige week voor het overlijden van mijn moeder kon ik op elk moment op Annegien - voor mij op dat moment volstrekt vreemde- terug vallen en stond ze me bij met wijze woorden en goede raad. Door haar ingebouwde rituelen, haar ervaring en inzichten, werd het een week om nooit te vergeten. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik op zo’n liefdevolle manier afscheid heb mogen nemen van mijn moeder en dat mijn moeder op zo’n waardige wijze afscheid heeft kunnen nemen van het leven. En dat, mede dankzij, Annegien, die mij -logischerwijs- in zeer korte tijd dierbaar is geworden.

Op dat moment had ik al bedacht dat als ik ooit zou gaan trouwen dat Annegien de Babs moest zijn. En zo geschiedde.

Wederom door haar bedachte rituelen voorafgaand aan de grote dag, is het een groot succes geworden. Door vooraf met haar te spreken over de meest essentiële zaken in het leven, door samen na te denken over wat je nou eigenlijk echt van elkaar verwacht en wat het huwelijk voor je betekent, waarom je met diegene wilt trouwen, word je automatisch gedwongen samen naar een dieper gelegen laag in je relatie af te dalen. En dat alles op een liefdevolle, ontspannen, geestige manier bij haar op de bank. Annegien denkt, sturend, mee. Ze geeft, sturend, adviezen. Ze heeft alles, op subtiele wijze, geheel onder controle.

Wij zijn bijzonder dankbaar dat Annegien in ons leven is gekomen.

Marieke

Absolute meerwaarde

Philip: Een kerkelijk huwelijk vergt, zeker als je geen kerkelijke achtergrond hebt, voorbereiding en vertrouwen in de predikant. Annegien gaf mij dat vertrouwen door goed te luisteren naar onze wensen. De voorbereidingen waren intensief en vrolijk en door haar heldere kijk en ervaring is het een dienst geworden waar ik achteraf erg gelukkig over ben. Karen: We wilden niet alleen maar 'ja' zeggen tegen elkaar. We wilden graag een belofte uitspreken ten overstaan van onze vrienden en familie, in een vrijzinnige dienst voor ontrouwe kerkgangers... Vooral voor mij was de kerk daar de plek voor. En vooral Annegien bleek daar de aangewezen persoon voor te zijn: zij vormt een mooi evenwicht tussen praktische nuchterheid en spirituele bevlogenheid. God hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Na de intensieve voorpret met z'n drieën was een zeer eigen dienst het resultaat, waarin naast wij zelf en Annegien ook onze getuigen en zusjes aan het woord kwamen, afgewisseld met eigen muziek en een vrolijk kinder-intermezzo. Zo kreeg het "ja" zeggen een absolute meerwaarde!

Karen en Philip