Trouwceremonie

Eerste data 2019 al vastgelegd.

Overleg s.v.p. tijdig!

 

Je wilt een mooie combinatie van wettelijk verplichte én inhoudelijke elementen. Geen standaard huwelijksvoltrekking, maar een unieke, persoonlijke ceremonie, op jullie toegespitst, die gaat over de essentie van wat jullie willen vieren.

Jullie willen je huwelijk vieren op het stadhuis, in een kerk, in de tuin, op een kasteeltje, in Nederland of daarbuiten. Ik mag als predikant het huwelijk inzegenen, en in bijna alle gemeenten mag ik ook het huwelijk als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voltrekken.

Voor mij is het homohuwelijk volstrekt gelijkwaardig aan het huwelijk tussen man en vrouw.

De drie à vier voorbereidende gesprekken van elk ongeveer twee uur voer ik graag bij mij thuis in Bussum. Ze gaan over de liefde, het leven, de kansen, de toekomst, de toverwoorden en de valkuilen. We voeren deze bijzondere en intense gesprekken steeds aan de hand van vragen die jullie van tevoren mee krijgen. Het beantwoorden daarvan is niet moeilijk; vooral erg leuk – het vraagt wel om enige tijd voor reflectie.

  • Hebben jullie een verschillende kerkelijke achtergrond?
  • Heeft een van jullie een kerkelijke achtergrond en de ander niet?
  • Heb je beide geen kerkelijke achtergrond maar ben je wel op zoek naar verdieping (‘burgerlijk-plus-huwelijk’, ‘het nieuwe trouwen’)?

Vanuit mijn zeer vrijzinnige achtergrond help ik, als predikant en/of als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand maar vooral als mens, zoeken naar taal en toon die bij jullie beiden past. Het is belangrijk dat je je allebei helemaal kunt vinden in de gekozen stijl, eventuele teksten en rituelen. Je kunt zelf een aandeel hebben in de dienst/ceremonie, net als dierbaren uit je omgeving die je graag aan het woord wilt laten. Muziek en eventueel liederen kiezen we in nauw overleg. Onder mijn regie ontstaat zo door jullie input een ceremonie die precies past, op dit moment in jullie leven.

Steeds meer mensen willen hun huwelijk laten voltrekken door vrienden/bekenden, die voor één dag benoemd worden tot Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Deze ‘babs’ krijgt een grote verantwoordelijkheid en kan wel wat goede tips en begeleiding gebruiken. Ook daar kan ik, vanuit al mijn ervaring, voor zorgen, zie variant C op de pagina Informatie.

 

 

Ervaringen

Meer ervaringen over trouwceremonies lezen >>>

Of vraag om informatie: 035 - 693 20 52, info@ritualiter.nl

Bruiloft stond als een huis

Annegien heeft ons geholpen om van onze bruiloft een enorm succes te maken! Ondanks dat we er uiteindelijk voor gekozen hebben om niet voor de kerk te trouwen gaven de voorbereidende gesprekken de diepgang waar we naar zochten. Annegien's ervaring heeft ons geholpen handen en voeten te geven aan de ceremonie op een manier die volledig aansloot op wat wij belangrijk vonden. Naast haar ervaring als deskundige op het spirituele vlak heeft ook haar praktische (en soms kritische!) instelling bijgedragen aan het organiseren van een bruiloft die stond als een huis. Annegien, bedankt!

Yolande en Bram

Prachtig en Plechtig

Annegien heeft als BABS ons huwelijk op prachtige en plechtige wijze voltrokken en zij is, daaraan voorafgaand, zeer behulpzaam geweest in het proces naar onze huwelijksdag toe. Door de prettige en professionele wijze waarop zij diverse gesprekken met ons voerde kreeg de voorbereiding alsmede de voltrekking van ons huwelijk nog meer diepgang. Samen met Annegien bereidden we de huwelijksceremonie grondig voor. Zij stelde ons vragen en hielp ons keuzes te maken. Zij maakte ons weer bewust van het belang van een mooie ceremonie en het heel goed doordenken van het aangaan van een zo bijzondere verbintenis.  Annegien heeft eerder samen met ons de afscheidsceremonie van onze zoon vormgegeven en intuïtief wisten we toen al: deze vrouw gaat ons ook trouwen! En dat is nu ook gebeurd! We vierden ons huwelijk, met iedereen die ons lief is, op het strand. De ceremonie was tot in de puntjes verzorgd. Er was diepgang, er was inhoud, er waren goeie grappen en veel ontroerende momenten. We hebben alle vertrouwen in onze toekomst samen, en dat vertrouwen werd nog eens bevestigd door die bijzondere gesprekken met Annegien, waarvoor veel dank. We zullen iedereen aanraden om contact met je op te nemen, in vreugde en verdriet en zijn dankbaar dat je zoveel voor ons hebt gedaan!

Mariël & Olaf, mei 2017