Trouwceremonie

Eerste data 2021 al vastgelegd.

Overleg s.v.p. tijdig!

 

Je wilt een mooie combinatie van wettelijk verplichte én inhoudelijke elementen. Geen standaard huwelijksvoltrekking, maar een unieke, persoonlijke ceremonie, op jullie toegespitst, die gaat over de essentie van wat jullie willen vieren.

Jullie willen je huwelijk vieren op het stadhuis, in een kerk, in de tuin, op een kasteeltje, in Nederland of daarbuiten. Ik mag als predikant het huwelijk inzegenen, en in bijna alle gemeenten mag ik ook het huwelijk als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voltrekken.

Voor mij is het homohuwelijk volstrekt gelijkwaardig aan het huwelijk tussen man en vrouw.

De drie à vier voorbereidende gesprekken van elk ongeveer twee uur voer ik graag bij mij thuis in Bussum. Ze gaan over de liefde, het leven, de kansen, de toekomst, de toverwoorden en de valkuilen. We voeren deze bijzondere en intense gesprekken steeds aan de hand van vragen die jullie van tevoren mee krijgen. Het beantwoorden daarvan is niet moeilijk; vooral erg leuk – het vraagt wel om enige tijd voor reflectie.

  • Hebben jullie een verschillende kerkelijke achtergrond?
  • Heeft een van jullie een kerkelijke achtergrond en de ander niet?
  • Heb je beide geen kerkelijke achtergrond maar ben je wel op zoek naar verdieping (‘burgerlijk-plus-huwelijk’, ‘het nieuwe trouwen’)?

Vanuit mijn zeer vrijzinnige achtergrond help ik, als predikant en/of als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand maar vooral als mens, zoeken naar taal en toon die bij jullie beiden past. Het is belangrijk dat je je allebei helemaal kunt vinden in de gekozen stijl, eventuele teksten en rituelen. Je kunt zelf een aandeel hebben in de dienst/ceremonie, net als dierbaren uit je omgeving die je graag aan het woord wilt laten. Muziek en eventueel liederen kiezen we in nauw overleg. Onder mijn regie ontstaat zo door jullie input een ceremonie die precies past, op dit moment in jullie leven.

Steeds meer mensen willen hun huwelijk laten voltrekken door vrienden/bekenden, die voor één dag benoemd worden tot Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Deze ‘babs’ krijgt een grote verantwoordelijkheid en kan wel wat goede tips en begeleiding gebruiken. Ook daar kan ik, vanuit al mijn ervaring, voor zorgen, zie variant C op de pagina Informatie.

 

 

Ervaringen

Meer ervaringen over trouwceremonies lezen >>>

Of vraag om informatie: 035 - 693 20 52, info@ritualiter.nl

Inspiratie en zingeving

Jouw inzet en ondersteuning bij het proces dat het bruidspaar heeft doorgemaakt om tot deze prachtige ceremonie te komen is onmisbaar geweest. Daarbij hebben zij volledig zichzelf kunnen zijn. Op onze manier hebben wij de kinderen een christelijke/kerkelijke traditie - zonder dwang - bij willen brengen. In deze ceremonie kwam dit voor mij allemaal bij elkaar. Inspiratie, zingeving, mooie toespraken, prachtige muziek en teksten en mooi voorgedragen lezingen, warmte. Een officiële kerkelijke viering heb ik niet gemist. Nogmaals dank aan jou. We zullen anderen aanraden met jou contact op te nemen wanneer het op zingeving aankomt.

De moeder van de bruid

Oprechte interesse

Na een enthousiaste, intensieve eerste kennismaking heeft Annegien ons begeleid bij het samenstellen van de ceremonie voor ons huwelijk. We koesteren hele warme herinneringen aan dit proces. Zij wist ons niet alleen snel te prikkelen om de diepte in te gaan, maar maakte bovendien alles bespreekbaar en legde op een bijzonder plezierige wijze ook gevoeligheden bloot. Ze heeft voor ons daarom veel meer betekend dan we vooraf hadden kunnen verwachten. Annegien heeft ons met veel warmte en oprechte interesse geïnspireerd. Het resultaat was een prachtige dienst en een fantastische start van ons huwelijk! We zullen daar nog lang van genieten.

Oene + Pauline

Stel je vraag
Snel contact?
Hallo. Hoe kan ik je van dienst zijn?