Trouwceremonie

Eerste data 2021 al vastgelegd.

Overleg s.v.p. tijdig!

 

Je wilt een mooie combinatie van wettelijk verplichte én inhoudelijke elementen. Geen standaard huwelijksvoltrekking, maar een unieke, persoonlijke ceremonie, op jullie toegespitst, die gaat over de essentie van wat jullie willen vieren.

Jullie willen je huwelijk vieren op het stadhuis, in een kerk, in de tuin, op een kasteeltje, in Nederland of daarbuiten. Ik mag als predikant het huwelijk inzegenen, en in bijna alle gemeenten mag ik ook het huwelijk als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voltrekken.

Voor mij is het homohuwelijk volstrekt gelijkwaardig aan het huwelijk tussen man en vrouw.

De drie à vier voorbereidende gesprekken van elk ongeveer twee uur voer ik graag bij mij thuis in Bussum. Ze gaan over de liefde, het leven, de kansen, de toekomst, de toverwoorden en de valkuilen. We voeren deze bijzondere en intense gesprekken steeds aan de hand van vragen die jullie van tevoren mee krijgen. Het beantwoorden daarvan is niet moeilijk; vooral erg leuk – het vraagt wel om enige tijd voor reflectie.

  • Hebben jullie een verschillende kerkelijke achtergrond?
  • Heeft een van jullie een kerkelijke achtergrond en de ander niet?
  • Heb je beide geen kerkelijke achtergrond maar ben je wel op zoek naar verdieping (‘burgerlijk-plus-huwelijk’, ‘het nieuwe trouwen’)?

Vanuit mijn zeer vrijzinnige achtergrond help ik, als predikant en/of als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand maar vooral als mens, zoeken naar taal en toon die bij jullie beiden past. Het is belangrijk dat je je allebei helemaal kunt vinden in de gekozen stijl, eventuele teksten en rituelen. Je kunt zelf een aandeel hebben in de dienst/ceremonie, net als dierbaren uit je omgeving die je graag aan het woord wilt laten. Muziek en eventueel liederen kiezen we in nauw overleg. Onder mijn regie ontstaat zo door jullie input een ceremonie die precies past, op dit moment in jullie leven.

Steeds meer mensen willen hun huwelijk laten voltrekken door vrienden/bekenden, die voor één dag benoemd worden tot Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Deze ‘babs’ krijgt een grote verantwoordelijkheid en kan wel wat goede tips en begeleiding gebruiken. Ook daar kan ik, vanuit al mijn ervaring, voor zorgen, zie variant C op de pagina Informatie.

 

 

Ervaringen

Meer ervaringen over trouwceremonies lezen >>>

Of vraag om informatie: 035 - 693 20 52, info@ritualiter.nl

Onvergetelijk

Annegien heeft zich voor de volle 100% ingezet om onze huwelijksceremonie zowel inhoudelijk als uitvoerend tot een succes te maken. In de fase voorafgaand aan ons huwelijk hebben we een aantal gesprekken met Annegien gevoerd, met als resultaat een warme, zeer persoonlijke en zeer kwalitatief geregisseerde ceremonie. Wij vonden het fijn om in de aanloop naar ons huwelijk iemand aan boord te hebben die verstand van zaken heeft en de juiste en kritische vragen stelt om zodoende de dag zelf te laten uitmonden in een knallend goede en ontzettend mooie ceremonie. Annegien, wij zijn je meer dan dankbaar voor je inzet om onze dag tot een onvergetelijke te maken.

Maarten en Marije

Liefdevolle, inhoudelijke ceremonie

Beloften aan elkaar centrale punt van ons huwelijk. Op 28 mei 2011 zijn wij, Maaike en Wietze, getrouwd op Terschelling. Een intensief, verdiepend en zeer waardevol voorbereidingsjaar ging eraan vooraf. Al snel na de verloving (Wietze vroeg Maaike in de zomer van 2010 op Sicilië ten huwelijk) besloten we op Terschelling te gaan trouwen. Onze band met het eiland en het idee van een romantisch weekend buiten (Amsterdam) met al onze dierbaren deden ons hiertoe besluiten. Dat we ter voorbereiding twee keer een lang weekend naar het eiland afreisden, was natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Aan een huwelijksweekend zijn nu eenmaal ook flinke kosten verbonden. Je ontkomt er als aankomend bruidspaar niet aan om (soms moeilijke) keuzes te maken. Voor ons stond onze verbinding met elkaar en met onze dierbaren centraal. Een mooie, liefdevolle, inhoudelijke ceremonie was wat wij in de eerste plaats wilden. In een schitterend kerkje op Terschelling. Geen standaardpraatje van een ambtenaar met kans op foute namen en toch aanwezige opa en oma's terwijl we bedroefd zijn dat zij ons huwelijk niet meer kunnen meemaken. Via vrienden kenden wij Annegien. Zij heeft precies wat wij wilden en zochten. Met haar hebben wij een bijzondere en intensieve voorbereidingstijd gehad op weg naar een onvergetelijke ceremonie. Annegien bood alle ruimte voor onze ideeën. Zo hebben we meerdere mensen kunnen vragen een toespraak te houden, bespeelde een vriend het orgel en zongen nichtjes de sterren van de hemel. Zo werd het echt onze ceremonie. De gesprekken bij haar thuis en de 'huiswerkopgaven' deden ons ten diepste beseffen en doorleven wat het betekent om samen naar elkaar de belofte uit te spreken het leven samen verder te delen en leven. En wat er voor nodig is om elkaar te helpen deze belofte ook liefdevol waar te maken. Het werd voor ons het centrale thema van ons huwelijk. De ceremonie op Terschelling met Annegien heeft ons en veel van onze familie en vrienden geraakt. De wijze waarop Annegien de ceremonie opbouwde, haar verhaal over onze gesprekken op de bank en onze beloften waren prachtig en precies zoals we maanden daarvoor voor ogen hadden. Aan de uren die Annegien samen met ons aan de ceremonie heeft besteed, hangt natuurlijk een prijskaartje. Zoals we aan het begin al opmerkten, het is een kwestie van keuzes maken. Wij kozen voor een diepgaande, doorleefde, kwalitatieve ceremonie met Annegien. Dat was ons wat waard. Wij kunnen daarom aan al de bruidsparen die aan de vooravond staan van hun huwelijk en ook een echt mooie ceremonie willen op hun manier, dus met diepgang en kwaliteit, Annegien van harte aanbevelen. Onze ceremonie heeft geen euro te veel gekost, integendeel.

Maaike en Wietze

Stel je vraag
Snel contact?
Ik ben benieuwd wat je vraag is!