Trouwceremonie

Eerste data 2019 al vastgelegd.

Overleg s.v.p. tijdig!

 

Je wilt een mooie combinatie van wettelijk verplichte én inhoudelijke elementen. Geen standaard huwelijksvoltrekking, maar een unieke, persoonlijke ceremonie, op jullie toegespitst, die gaat over de essentie van wat jullie willen vieren.

Jullie willen je huwelijk vieren op het stadhuis, in een kerk, in de tuin, op een kasteeltje, in Nederland of daarbuiten. Ik mag als predikant het huwelijk inzegenen, en in bijna alle gemeenten mag ik ook het huwelijk als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voltrekken.

Voor mij is het homohuwelijk volstrekt gelijkwaardig aan het huwelijk tussen man en vrouw.

De drie à vier voorbereidende gesprekken van elk ongeveer twee uur voer ik graag bij mij thuis in Bussum. Ze gaan over de liefde, het leven, de kansen, de toekomst, de toverwoorden en de valkuilen. We voeren deze bijzondere en intense gesprekken steeds aan de hand van vragen die jullie van tevoren mee krijgen. Het beantwoorden daarvan is niet moeilijk; vooral erg leuk – het vraagt wel om enige tijd voor reflectie.

  • Hebben jullie een verschillende kerkelijke achtergrond?
  • Heeft een van jullie een kerkelijke achtergrond en de ander niet?
  • Heb je beide geen kerkelijke achtergrond maar ben je wel op zoek naar verdieping (‘burgerlijk-plus-huwelijk’, ‘het nieuwe trouwen’)?

Vanuit mijn zeer vrijzinnige achtergrond help ik, als predikant en/of als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand maar vooral als mens, zoeken naar taal en toon die bij jullie beiden past. Het is belangrijk dat je je allebei helemaal kunt vinden in de gekozen stijl, eventuele teksten en rituelen. Je kunt zelf een aandeel hebben in de dienst/ceremonie, net als dierbaren uit je omgeving die je graag aan het woord wilt laten. Muziek en eventueel liederen kiezen we in nauw overleg. Onder mijn regie ontstaat zo door jullie input een ceremonie die precies past, op dit moment in jullie leven.

Steeds meer mensen willen hun huwelijk laten voltrekken door vrienden/bekenden, die voor één dag benoemd worden tot Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Deze ‘babs’ krijgt een grote verantwoordelijkheid en kan wel wat goede tips en begeleiding gebruiken. Ook daar kan ik, vanuit al mijn ervaring, voor zorgen, zie variant C op de pagina Informatie.

 

 

Ervaringen

Meer ervaringen over trouwceremonies lezen >>>

Of vraag om informatie: 035 - 693 20 52, info@ritualiter.nl

Extra waarde

We kijken nog altijd heel goed terug op die 29e augustus 2009, toen we een stap zetten waar we allebei nog zo blij over zijn, over hoe we die vorm hebben gegeven en wat die voor ons heeft betekend. Er wordt vaak gezegd (en ik heb daar zelf aan meegedaan!) dat trouwen geen extra waarde heeft. Wij vinden nu allebei dat het veel waarde heeft toegevoegd, het hele proces er naartoe en ook de gesprekken met jou hebben veel toegevoegd. We putten daar ook kracht uit, als dat nodig is. Het 'samen' is na die dag op een niet te definiëren wijze sterker en vooral krachtiger geworden, en het is goed daar af en toe weer eens even bij stil te staan.

Cynthia en Frank

Diepgang – aandacht – strakke regie

Als je Annegien eenmaal aan het werk hebt gezien, dan weet je dat als je zelf gaat trouwen je tenminste iemand moet vinden die dit werk net zo goed doet als zij. En hoewel wij inmiddels vele huwelijken hebben gevierd, hebben wij nog niemand meegemaakt die een dienst of ceremonie weet samen te stellen die het bruidspaar zo goed weerspiegelt en strak is in de uitvoering. Dus toen wij besloten te trouwen, hebben wij als een van de eerste dingen die wij deden Annegien gemaild om te vragen of zij beschikbaar was, en daar hebben wij geen moment spijt van gehad! Er zijn drie punten die wij onderscheidend vinden aan Annegien haar aanpak: 1) diepgang in de ceremonie door de voorgesprekken; 2) aandacht voor de praktische kant van de ceremonie; 3) Haar goede voorbereiding en strakke regie betekent dat je op de dag zelf je je hier in ieder geval geen zorgen om hoeft te maken.liselotte-pieter Om een persoonlijke ceremonie te kunnen maken, moet Annegien je wel eerst leren kennen. Zij doet dit door middel van een aantal voorgesprekken met huiswerk. Heel leuk om te doen, en ook leuk om los van elkaar onder woorden te brengen wat je belangrijk vindt voor de dag zelf, waarom je deze stap gaat zetten, en waarom met elkaar? Naast de inhoudelijke invulling van de ceremonie, die zeker leidend is, weet Annegien maar wat goed dat de inhoud verloren kan gaan als de praktische zaken niet goed lopen. Hoe lang mag het liedje duren, wat komt eerst, wat komt laatst, beloften niet uit het hoofd maar van papier, het boekje en ga zo maar door. Annegien helpt je aan alles te denken. Dit alles maakt dat op de dag zelf de ceremonie tot in de puntjes was voorbereid en wij de tijd en rust hadden om alles tot in detail te kunnen beleven. Wij lieten dus met een gerust hart op 21 december 2013 de regie van ons huwelijk aan haar over. Het resultaat? Een eindeloze stroom complimenten van onze vrienden en familie, maar bovenal voor ons de fantastische herinnering aan een hele persoonlijke, muzikale, serieuze en tegelijkertijd ook humorvolle ceremonie! Lieve Annegien, heel veel dank hiervoor!

Piet & Lies