Trouwceremonie

Eerste data 2021 al vastgelegd.

Overleg s.v.p. tijdig!

 

Je wilt een mooie combinatie van wettelijk verplichte én inhoudelijke elementen. Geen standaard huwelijksvoltrekking, maar een unieke, persoonlijke ceremonie, op jullie toegespitst, die gaat over de essentie van wat jullie willen vieren.

Jullie willen je huwelijk vieren op het stadhuis, in een kerk, in de tuin, op een kasteeltje, in Nederland of daarbuiten. Ik mag als predikant het huwelijk inzegenen, en in bijna alle gemeenten mag ik ook het huwelijk als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voltrekken.

Voor mij is het homohuwelijk volstrekt gelijkwaardig aan het huwelijk tussen man en vrouw.

De drie à vier voorbereidende gesprekken van elk ongeveer twee uur voer ik graag bij mij thuis in Bussum. Ze gaan over de liefde, het leven, de kansen, de toekomst, de toverwoorden en de valkuilen. We voeren deze bijzondere en intense gesprekken steeds aan de hand van vragen die jullie van tevoren mee krijgen. Het beantwoorden daarvan is niet moeilijk; vooral erg leuk – het vraagt wel om enige tijd voor reflectie.

  • Hebben jullie een verschillende kerkelijke achtergrond?
  • Heeft een van jullie een kerkelijke achtergrond en de ander niet?
  • Heb je beide geen kerkelijke achtergrond maar ben je wel op zoek naar verdieping (‘burgerlijk-plus-huwelijk’, ‘het nieuwe trouwen’)?

Vanuit mijn zeer vrijzinnige achtergrond help ik, als predikant en/of als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand maar vooral als mens, zoeken naar taal en toon die bij jullie beiden past. Het is belangrijk dat je je allebei helemaal kunt vinden in de gekozen stijl, eventuele teksten en rituelen. Je kunt zelf een aandeel hebben in de dienst/ceremonie, net als dierbaren uit je omgeving die je graag aan het woord wilt laten. Muziek en eventueel liederen kiezen we in nauw overleg. Onder mijn regie ontstaat zo door jullie input een ceremonie die precies past, op dit moment in jullie leven.

Steeds meer mensen willen hun huwelijk laten voltrekken door vrienden/bekenden, die voor één dag benoemd worden tot Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Deze ‘babs’ krijgt een grote verantwoordelijkheid en kan wel wat goede tips en begeleiding gebruiken. Ook daar kan ik, vanuit al mijn ervaring, voor zorgen, zie variant C op de pagina Informatie.

 

 

Ervaringen

Meer ervaringen over trouwceremonies lezen >>>

Of vraag om informatie: 035 - 693 20 52, info@ritualiter.nl

Betekenisvol

Wij hebben genoten van onze trouwdag! De ceremonie was een van de hoogtepunten. Het was een hele mooie en fijne ceremonie, precies wat we wilden. Heel veel dank Annegien voor de goede gesprekken, het meedenken en de wijze woorden, en voor jouw rol in het geheel. Dit alles  maakte ons huwelijk en het ja zeggen tegen elkaar zo veel meer betekenisvol!

Florentine en Jelle Bas

Hutspotreligie

Wat doe je als je zoekt naar een feestelijke bruiloftsviering met lichte vrolijkheid die raakt aan het geloof? Wij kwamen bij Annegien terecht en zij heeft als geen ander deze wensen in onze ceremonie weten vorm te geven. In de persoonlijke, gezellige en nuchtere gesprekken die voorafgingen aan de bruiloft, spraken wij over waarom wij wilden trouwen, waarom met elkaar en waarom wij dit graag in de kerk wilden doen. Het feit dat wij uiteindelijk op een 'hutspotreligie' uitkwamen waar wij ons beiden helemaal thuis bij voelden, was bij Annegien in goede handen. Zij heeft onze huwelijksdienst vormgegeven op een manier waar wij, onze families en en alle gasten - gelovig of niet - zich thuis bij voelden en ons beiden in herkenden. Dat vinden wij fantastisch. We hebben samen veel plezier en verdieping beleefd aan de gesprekken. Ze hebben ons meer bewust gemaakt van wat we elkaar wilden beloven. Dit heeft de aanloop naar- en de bruiloft zelf erg verrijkt. We waren werkelijk bezig met elkaar en met het trouwen, naast alle praktische voorbereidingen, zoals gastenlijst, taarten en andere belangrijke zaken :-). Wij krijgen nu - een half jaar later - nog steeds reacties van mensen over onze bruiloftsdienst. Dat deze zo feestelijk, persoonlijk en zo herkenbaar voor ons samen was. Dat vinden wij een fijn compliment. En een mooi compliment voor Annegien.

Jetske en Pieter-Paul