Informatie

Tarieven

Uurtarief € 90 exclusief btw en reiskosten

Richtlijnen:

 • Doop/geboorteritueel/gezingeving 10 – 18 uur
 • Huwelijk (vast tarief)
  • Variant A (€ 1950 ex btw): In drie tot vier gesprekken van ongeveer twee uur (in Bussum) gaan we op zoek naar precies de juiste invulling van jullie huwelijksceremonie. Ik bevraag jullie (‘huiswerk’); jullie bevragen mij. We spreken over het leven, de liefde, de toekomst, de wensen voor een leven samen. Je leert elkaar nóg beter kennen en bent nóg beter voorbereid op de grote stap die je gaat zetten. We hebben per gesprek ieder onze eigen voorbereidingen. Vervolgens heb ik contact met iedereen die een rol/taak heeft bij de ceremonie, van sprekers tot ceremoniemeesters. Ik begeleid en bewaak het hele proces. Indien nodig redigeer ik teksten en toespraken. Ik schrijf mijn eigen verhalen voor dat uur en zorg ervoor dat alles prachtig bij elkaar komt. Op de dag zelf ben ik natuurlijk ook een poosje in touw, om er een onvergetelijke ceremonie van te maken. De weg ernaartoe is overigens minstens zo belangrijk.
  • Variant B ( € 950 ex btw): In drie tot vier gesprekken van ongeveer twee uur (in Bussum) spreken we over het leven, de liefde, de toekomst, de wensen voor een leven samen. Je leert elkaar nóg beter kennen en bent nóg beter voorbereid op de grote stap die je gaat zetten. De ceremonie op de dag zelf wordt geleid door iemand anders.
  • Variant C: Coaching babs-voor-één-dag
   • Optie 1: twee coachingsgesprekken van 1.5 uur, een aan het begin van het proces en een aan het einde daarvan. Kosten inclusief alle voorbereidingen: € 300 ex btw;
   • Optie 2: twee coachingsgesprekken van 1.5 uur, een aan het begin van het proces en een aan het einde daarvan. Meelezen met de teksten van de babs. Kosten inclusief alle voorbereidingen: € 500 ex btw.
 • Gesprekken over allerlei levensvragen: per uur
 • Gesprekken over rouw en verlies: per uur
 • Stervensbegeleiding/voorgesprekken bij overlijden: per uur
 • Uitvaart 6 – 25 uur
 • Huisbezoek € 135,-
 • Andere rituelen: in overleg

Bedragen zijn exclusief reiskosten ad € 0,35 per kilometer en 21% btw. Reistijd wordt binnen een straal van een half uur van Bussum niet in rekening gebracht; daarbuiten: € 40 per uur. Voor huwelijken in het buitenland: vraag naar de speciale voorwaarden. NB sommige gemeentes sturen een extra rekening als je een ‘ambtenaar van buiten’ wilt laten benoemen. ‘Uitschieters’ naar boven en beneden zijn altijd mogelijk; net als ondersteuning vanuit een solidariteitsfonds voor diegenen voor wie de kosten echt een bezwaar zijn. Voor meer informatie: info@ritualiter.nl.

Activiteiten

Preekbeurten

2018

26 augustus 2018: Woudkapel Bilthoven
18 november 2018: Remonstranten Oosterbeek
23 december 2018: Remonstranten Nijmegen

Lezingen:

Ik houd regelmatig lezingen, onderwerpen in overleg. Kosten: € 250 excl. btw en reiskosten.

Workshops:

Na een korte inleiding wordt in kleine groepjes gesproken over de essentiële onderdelen van een ritueel. Daarna bespreken we in de grote kring wat daaruit kwam. Zo krijgen we zicht op de elementen van een geboorte-, trouw-, echtscheidings- of rouwritueel. Kosten: € 250 per dagdeel, excl. BTW en reiskosten.

Huisbezoeken:

Voor een gesprek kom ik eventueel ook bij je thuis. Vast tarief per bezoek: € 135,- excl. btw en reiskosten.

Links

Louise Hensen — een geweldige jazzy zangeres

Angelpact — zang en harpduo

Danielle Regout is een top-fotograaf

Interview NRC februari 2013

Fotograaf zoeken: http://www.fotograafkiezen.nl/