Informatie

Tarieven

Uurtarief € 90 exclusief btw en reiskosten

Richtlijnen:

 • Doop/geboorteritueel/gezingeving 10 – 18 uur
 • Huwelijk (vast tarief; voor huwelijken in het buitenland: vraag naar de speciale voorwaarden. Sommige gemeentes sturen mij een factuur als jullie mij als ‘ambtenaar van buiten’ willen laten benoemen – deze kosten zijn uiteraard voor jullie rekening.)
  • Variant A (€ 1950 ex btw): In drie tot vier gesprekken van ongeveer twee uur (in Bussum) gaan we op zoek naar precies de juiste invulling van jullie huwelijksceremonie. Ik bevraag jullie (‘huiswerk’); jullie bevragen mij. We spreken over het leven, de liefde, de toekomst, de wensen voor een leven samen. Je leert elkaar nóg beter kennen en bent nóg beter voorbereid op de grote stap die je gaat zetten. We hebben per gesprek ieder onze eigen voorbereidingen. Vervolgens heb ik contact met iedereen die een rol/taak heeft bij de ceremonie, van sprekers tot ceremoniemeesters. Ik begeleid en bewaak het hele proces. Indien nodig redigeer ik teksten en toespraken. Ik schrijf mijn eigen verhalen voor dat uur en zorg ervoor dat alles prachtig bij elkaar komt. Op de dag zelf ben ik natuurlijk ook een poosje in touw, om er een onvergetelijke ceremonie van te maken. De weg ernaartoe is overigens minstens zo belangrijk.
  • Variant B ( € 1150 ex btw): In drie tot vier gesprekken van ongeveer twee uur (in Bussum) spreken we over het leven, de liefde, de toekomst, de wensen voor een leven samen. En over de inhoud van de ceremonie; ik denk daar uitgebreid over mee, geef adviezen/tips/suggesties en heb eventueel contact met sprekers of een ceremoniemeester. Jullie leren elkaar nóg beter kennen en zijn nóg beter voorbereid op de grote stap die jullie gaan zetten én op een leven samen daarna. De ceremonie op de dag zelf wordt geleid door iemand anders.
  • Variant C: Coaching babs-voor-één-dag

Je mag het huwelijk van een dierbare voltrekken, gefeliciteerd!
Maar: hoe pak je dat aan?
Hoe kom je precies uit bij die ceremonie die het bruidspaar voor ogen heeft?
Hoe zorg je ervoor dat je niet in alle valkuilen die er zijn terecht komt? Hoe houd je het luchtig en inhoudelijk tegelijk?
Ervaring leert dat het hebben van een klankbord/hulp heel belangrijk en prettig kan zijn, bij het voorbereiden van deze belangrijke en uitdagende taak.

   • Optie 1: twee coachingsgesprekken van 1.5 uur, een aan het begin van het proces en een aan het einde daarvan. Kosten inclusief alle voorbereidingen: € 300 ex btw;
   • Optie 2: twee coachingsgesprekken van 1.5 uur, een aan het begin van het proces en een aan het einde daarvan. Meelezen met de teksten van de babs. Kosten inclusief alle voorbereidingen: € 500 ex btw.
 • ‘Gesprek op de bank’: € 135,-
 • Stervensbegeleiding/voorgesprekken bij overlijden: per uur
 • Uitvaart 8 – 25 uur
 • Huisbezoek € 135,-
 • Andere rituelen: in overleg

Bedragen zijn exclusief reiskosten ad € 0,35 per kilometer en 21% btw. Reistijd wordt binnen een straal van een half uur van Bussum niet in rekening gebracht; daarbuiten: € 40 per uur. ‘Uitschieters’ naar boven en beneden zijn altijd mogelijk; net als ondersteuning vanuit een solidariteitsfonds voor diegenen voor wie de kosten echt een bezwaar zijn. Voor meer informatie: info@ritualiter.nl.

Activiteiten

Preekbeurten

2021

25 april: Naarden-Bussum
18 juli: Amersfoort
1 augustus:  Vlaardingen
8 augustus: Vrijburg Amsterdam
15 augustus: Oosterbeek
22 augustus: Dordrecht
31 oktober: Naarden-Bussum
14 november: Nijmegen
21 november: Bilthoven Woudkapel
19 december:  Vrijburg Amsterdam

Lezingen:

Ik houd regelmatig lezingen, onderwerpen in overleg. Kosten: € 250 excl. btw en reiskosten.

Workshops:

Na een korte inleiding wordt in kleine groepjes gesproken over de essentiële onderdelen van een ritueel. Daarna bespreken we in de grote kring wat daaruit kwam. Zo krijgen we zicht op de elementen van een geboorte-, trouw-, echtscheidings- of rouwritueel. Kosten: € 250 per dagdeel, excl. BTW en reiskosten.

Huisbezoeken:

Voor een gesprek kom ik eventueel ook bij je thuis. Vast tarief per bezoek: € 135,- excl. btw en reiskosten.

Links

Media:

Oktober 2019 artikel over scheidingsrituelen.

6 januari 2016: De Nachtzoen – klik hier.

Lees hier een interview uit de rubriek Het Laatste Woord in de NRC van 2 februari 2013 en hier een ouder interview in de NRC van 6 maart 2008.

Lees hier een interview in  Dagblad Trouw van 14 mei 2008 – Trouw beloven zonder zegen of Link naar Trouw

Aanbevelingen:

afscheidindeschaapskooi.nl – prachtige, warme locatie gerund door twee bevlogen mensen

Louise Hensen — een geweldige jazzy zangeres

Angelpact — fantastisch zang en harpduo

Danielle Regout is een topfotograaf

 

Stel je vraag
Snel contact?
Ik ben benieuwd wat je vraag is!