Informatie

Tarieven

Uurtarief € 90 exclusief btw en reiskosten

Richtlijnen:

 • Doop/geboorteritueel/gezingeving 10 – 18 uur
 • Huwelijk (vast tarief)
  • Variant A (€ 1950 ex btw): In drie tot vier gesprekken van ongeveer twee uur (in Bussum) gaan we op zoek naar precies de juiste invulling van jullie huwelijksceremonie. Ik bevraag jullie (‘huiswerk’); jullie bevragen mij. We spreken over het leven, de liefde, de toekomst, de wensen voor een leven samen. Je leert elkaar nóg beter kennen en bent nóg beter voorbereid op de grote stap die je gaat zetten. We hebben per gesprek ieder onze eigen voorbereidingen. Vervolgens heb ik contact met iedereen die een rol/taak heeft bij de ceremonie, van sprekers tot ceremoniemeesters. Ik begeleid en bewaak het hele proces. Indien nodig redigeer ik teksten en toespraken. Ik schrijf mijn eigen verhalen voor dat uur en zorg ervoor dat alles prachtig bij elkaar komt. Op de dag zelf ben ik natuurlijk ook een poosje in touw, om er een onvergetelijke ceremonie van te maken. De weg ernaartoe is overigens minstens zo belangrijk.
  • Variant B ( € 1150 ex btw): In drie tot vier gesprekken van ongeveer twee uur (in Bussum) spreken we over het leven, de liefde, de toekomst, de wensen voor een leven samen. En over de inhoud van de ceremonie; ik denk daar uitgebreid over mee, geef adviezen/tips/suggesties en heb eventueel contact met sprekers of een ceremoniemeester. Jullie leren elkaar nóg beter kennen en zijn nóg beter voorbereid op de grote stap die jullie gaan zetten én op een leven samen daarna. De ceremonie op de dag zelf wordt geleid door iemand anders.
  • Variant C: Coaching babs-voor-één-dag
   • Optie 1: twee coachingsgesprekken van 1.5 uur, een aan het begin van het proces en een aan het einde daarvan. Kosten inclusief alle voorbereidingen: € 300 ex btw;
   • Optie 2: twee coachingsgesprekken van 1.5 uur, een aan het begin van het proces en een aan het einde daarvan. Meelezen met de teksten van de babs. Kosten inclusief alle voorbereidingen: € 500 ex btw.
 • ‘Gesprek op de bank’: € 135,-
 • Stervensbegeleiding/voorgesprekken bij overlijden: per uur
 • Uitvaart 6 – 25 uur
 • Huisbezoek € 135,-
 • Andere rituelen: in overleg

Bedragen zijn exclusief reiskosten ad € 0,35 per kilometer en 21% btw. Reistijd wordt binnen een straal van een half uur van Bussum niet in rekening gebracht; daarbuiten: € 40 per uur. Voor huwelijken in het buitenland: vraag naar de speciale voorwaarden. NB sommige gemeentes sturen een extra rekening als je een ‘ambtenaar van buiten’ wilt laten benoemen. ‘Uitschieters’ naar boven en beneden zijn altijd mogelijk; net als ondersteuning vanuit een solidariteitsfonds voor diegenen voor wie de kosten echt een bezwaar zijn. Voor meer informatie: info@ritualiter.nl.

Activiteiten

Preekbeurten

2019

14 april: Remonstranten  Naarden-Bussum

21 april: Remonstranten Schoonhoven

11 augustus: Samenwerkingsgemeente Amersfoort

10 november: Do-Re gemeente Nijmegen

1 december: Remonstranten Naarden-Bussum

15 december: Woudkapel Bilthoven

22 december: Vrijburg Amsterdam

2020

5 januari: Remonstranten Naarden-Bussum

19 januari: Remonstranten Schoonhoven

2 februari: Remonstranten Dordrecht

23 februari: Samenwerkingsgemeente Amersfoort

1 maart: Parkstraatgemeente Arnhem

22 maart: Woudkapel Bilthoven

19 juli: Vlaardingen Vlaardingen

16 augustus: Vrijburg Amsterdam

15 november: Remonstranten Rotterdam

13 december: Remonstranten Oosterbeek

20 december: Remonstranten Naarden-Bussum

25 december: Remonstranten Waddinxveen

 

Lezingen:

Ik houd regelmatig lezingen, onderwerpen in overleg. Kosten: € 250 excl. btw en reiskosten.

Workshops:

Na een korte inleiding wordt in kleine groepjes gesproken over de essentiële onderdelen van een ritueel. Daarna bespreken we in de grote kring wat daaruit kwam. Zo krijgen we zicht op de elementen van een geboorte-, trouw-, echtscheidings- of rouwritueel. Kosten: € 250 per dagdeel, excl. BTW en reiskosten.

Huisbezoeken:

Voor een gesprek kom ik eventueel ook bij je thuis. Vast tarief per bezoek: € 135,- excl. btw en reiskosten.

Links

Ik was in de de TV-uitzending De Nachtzoen van 6 januari 2016: klik hier.

Lees hier een interview uit de rubriek Het Laatste Woord in de NRC van 2 februari 2013 en hier een ouder interview in de NRC van 6 maart 2008.

Lees hier een interview in  Dagblad Trouw van 14 mei 2008 – Trouw beloven zonder zegen of Link naar Trouw

Louise Hensen — een geweldige jazzy zangeres

Angelpact — zang en harpduo

Danielle Regout is een top-fotograaf

Interview NRC februari 2013

Fotograaf zoeken: http://www.fotograafkiezen.nl/