Het allermooiste afscheid

Een heel groot intens verdrietig gat, waar te beginnen, en hoe? Er moet zoveel geregeld worden en voor de liefste moeder wil je bovenal het allermooiste afscheid… Mama had zo weinig gezegd over hoe ze het wilde maar met Annegien had ze wel summier een aantal dingen besproken.
Annegien heeft ons in deze donkerste dagen waarin de grond onder onze voeten er even niet leek te zijn zo fijn bij de hand genomen en in alle rust met ons de afscheidsdienst voorbereid. De weg naar de dienst toe, in de tussenliggende week, was een week van samen heel bewust afscheid nemen. Met onder andere Annegiens kleine handreikingen hebben we ‘het verdriet in stukjes geknipt’ zoals zij dat zo mooi verwoordt.
‘Zelf iets zeggen tijdens de dienst; ik zou het heel graag willen maar dat kan ik niet…’ ‘natuurlijk kun je dat wel, gaan we samen voor zorgen…’ en met Annegien haar tips lukte het dan ook en dat was heel waardevol!
De dienst was echt zo ontzettend mooi, persoonlijk en dierbaar. Onze lieve moeder had geen waardiger afscheid kunnen hebben, het voelt ergens vreemd om te zeggen over een begrafenis maar we kijken er echt met een trots en goed gevoel op terug.
Lieve Annegien, we zijn je zo onbeschrijflijk dankbaar voor de fantastische manier waarop je dit gedaan hebt!

De Raafjes